lördag 18 september 2010

Kinks i Vara 1965 - jag var faktiskt där!

Jag har säkert berättat det för någon av mina bekanta, men jag har ibland undrat om minnet har bedragit mig. Jag har ett starkt minne av att ha sett Kinks på kommunhusets balkong i Vara 1965. Jag var 13 år då, men minns ändå inte så mycket av konserten om den nu över huvud taget ägde rum.
Men idag när jag gick till Stadsbiblioteket i Göteborg och läste fredagens NLT (Nya Lidköpingstidningen), så läser jag en två helsidor lång artikel om popnörden och skivbolagsdirektören Jerker Emanuelsson, som även arbetar i järnhandel i Vara och bor på vischan i en ort som heter Tumleberg. I den fina artikeln berättar han om att även han bevistade denna konsert. Så det var alltså sant. Jag trodde att jag gjort en Lars Ohly angående Nacka Skoglund. Jerker berättar att Kinks framträdde i vinröda tweedkavajer. Härligt att detta var sant. Tänk att jag var där; Kinks på en balkong i Vara - helsjukt men sant.
För övrigt så vill jag göra lite PR för Jerker och hans skivbolag Sound Asleep Records - mycket spännande musik inom bl.a. powerpop och rootsmusik. Läs också Lennart Perssons (tyvärr inte med oss längre) recension av en av Jerkers skivutsläpp, där han skriver så fint om Jerkers stora musikintresse, ord som även vi popnördar på denna blogg kan slicka åt oss. Kolla även Sound Asleep Records på MySpace.

6 kommentarer:

  1. Va!!! Har du sett Kinks!!! In Real Life!!! Fantastiskt.

    SvaraRadera
  2. 45 år sedan - i Vara när Ray Davies och co spelade på en balkong. Ganska otroligt när man tänker efter.

    SvaraRadera
  3. Ja, så var det. Jag stod på torget i Vara och tittade upp på Kinks när de spelade "You really got me" på kommunhusets balkong.

    SvaraRadera
  4. Även jag var där. Kört trimmad moppe från Skara, 55 km/h. Flickorna,tre st fick bilskrot av oroliga föräldrar. Fy fan va stolt jag var, internationellt och på 10 i topp, lördagens höjdpunkt.

    SvaraRadera